У Мінфіні назвали головні ризики економіки

Читать на русском
Головними ризиками для економіки України зараз є політична невизначеність, а також макроекономічні ризики.

Головними ризиками для економіки України зараз є політична невизначеність, а також макроекономічні ризики.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова.

МВФ зберіг прогноз зростання ВВП УкраїниМіжнародний валютний фонд (МВФ) зберіг прогноз зростання ВВП України на рівні 2,7% за підсумками поточного року.

Вона зазначила, що в рік виборів на стабільність значно впливають політичні процеси. «Те, що ми справжня демократія - це дуже добре. Те, що ми не знаємо, хто буде президентом, коли у нас починається виборчий процес, - це дуже добре, але це невизначеність, яка безпосередньо впливає на фіскальні ризики», - сказала Маркарова.

Міністр вважає, що політика впливає на інвестиції, «коли інвестори зупиняються, чекають, хочуть почути», які політики прийматимуть рішення.

За її словами, друге - це макроекономічні ризики. «Ми дуже сильно зміцнили нашу економіку. У нас, дійсно, макроекономічна стабільність безпосередня, порівняно з іншими роками. Ми ростемо 13-й квартал, у нас інфляція нижчає. Але ми ще не в тій точці, коли незалежно від політики економіка буде впевнено рухатися вперед», - сказала міністр.

На її думку, ще не повністю сформовані всі інститути та незалежні, і не всі макроекономічні політики стабільно працюють, що від персоналій нічого не залежить.

Раніше в Кабміні знизили прогноз щодо ВВП на 2019 рік - до 2,8% з 3%. При цьому за перші два місяці року економіка показала зростання в 1,2%.

Нагадаємо, Україна опинилася в десятці «нещасних економік» світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: