Держстат дав оцінку ВВП за квартал

Читать на русском
Державна служба статистики оприлюднила першу оцінку валового внутрішнього продукту (ВВП) України в IV кварталі 2018 року.

Державна служба статистики оприлюднила першу оцінку валового внутрішнього продукту (ВВП) України в IV кварталі 2018 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Державну службу статистики.

За даними статистичного відомства, реальний ВВП України в IV кварталі 2018 року по відношенню до аналогічного періоду минулого року зріс на 3,4%, по відношенню до третього кварталу поточного року - на 1,1%.

Як повідомлялося, за оцінками Національного банку, за 2018 рік українська економіка росла максимально за сім років - на 3,3%. Як відзначили в НБУ, в 2019 році, зростання реального ВВП сповільниться до 2,5%. З наступного року реальне зростання економіки почне прискорюватися: до 2,9% і 3,7% в 2020 і 2021 роках відповідно

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, реальний ВВП України в III кварталі 2018 року по відношенню до аналогічного періоду минулого року зріс на 2,8%. За даними статистичного відомства, ВВП України виріс в I кварталі 2018 року на 3,1%, в II кварталі - на 3,8%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: