США в Радбезі ООН засудили рішення Путіна про російські паспорти в ОРДЛО

Читать на русском
Рішення президента Росії Володимира Путіна щодо спрощеного надання російського громадянства жителям ОРДЛО було провокацією.

В.о постійного представника США в ООН Джонатан Коен заявив, що рішення президента Росії Володимира Путіна щодо спрощеного надання російського громадянства жителям ОРДЛО було провокацією.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

У Радбезі ООН обговорюють рішення РФ про паспорти – трансляціяРішення про видачу російських паспортів представники країн називають таким, що підриває суверенітет України.

«США також засуджують рішення Росії полегшити прийняття російського громадянства українцям, які проживають на Донбасі. Це провокація. Росія інтенсифікує атаки на суверенітет й територіальну цілісність України, оскільки Донбас - це Україна», - сказав він.

За словами дипломата, такі дії підривають принципи Мінських угод.

«Санкції продовжать діяти до тих пір, поки Росія не виведе війська з Донбасу і не поверне Кримський півострів Україні», - сказав він.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, що дозволяє жителям окупованих територій України - псевдореспублік «ДНР» та «ЛНР» - отримати громадянство РФ у спрощеному порядку.

У відповідь Україна звернулася до Ради безпеки ООН. Офіційний Київ вважає, що цей зухвалий крок суперечить схваленим Радою Безпеки Мінським домовленостями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: