Заява України щодо паспортів РФ на Донбасі стане офіційним документом ООН

Читать на русском
Заяву від України про вимогу до світу відреагувати на видачу російських паспортів на окупованому Донбасі буде поширено як офіційний документ Генеральної самблеї ООН.

Заяву від України про вимогу до світу відреагувати на видачу російських паспортів на окупованому Донбасі буде поширено як офіційний документ Генеральної самблеї ООН.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на постійне представництво України при ООН.

Зазначається, що постійний представник України в ООН Володимир Єльченко написав лист генсеку ООН,в котрому зазначив: рішення Кремля про видачу російських паспортів громадянам України на окупованих територіях є нікчемним.

«Україна закликає міжнародне співтовариство відреагувати посиленням тиску на РФ. Лист буде поширено як офіційний документ Генасамблеї», - пише дипломатичне відомство у Twitter.

Нагадаємо, Україна звернулася до Ради безпеки ООН у зв'язку з указом президента РФ Володимира Путіна про спрощену видачу російських паспортів для жителів «ЛНР» та «ДНР», оскільки такі рішення Росії суперечать Мінським домовленостям.

Додамо, що спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що дане рішення Росії порушує Мінські домовленості.

А секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що такий крок Путіна є свідомою ескалацією агресії проти України та створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: