У РФ пояснили порядок видачі паспортів жителям ОРДЛО

Читать на русском
У МВС РФ заявили, що жителі ДНР і ЛНР зможуть звернутися за отриманням російського громадянства без відмови від українського.

У МВС РФ заявили, що жителі «ДНР» і «ЛНР» зможуть звернутися за отриманням російського громадянства без відмови від українського.

Про це повідомляється на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

Порошенко відреагував на указ Путіна про видачу російських паспортів у ОРДЛО – відео (доповнено)Чинний президент України Петро Порошенко відреагував на рішення РФ про спрощення видачі російських паспортів жителям ДНР і ЛНР.

Прийом всіх заяв буде розглядатися в Ростовській області, уточнили правоохоронці. У РФ заявили, що звернутися із заявою про отримання російського паспорта жителі ОРДЛО зможуть без відмови від чинного українського громадянства.

«Встановлений указом порядок звернення з відповідною заявою обумовлений специфікою ситуації і важким становищем, в якому знаходяться громадяни України та особи без громадянства, які проживають на територіях ДНР і ЛНР», - зазначили в МВС.

Прийом заявок від жителів Донбасу буде здійснюватися через «уповноважених осіб ДНР» і «ЛНР» і розглядатися на території Ростовської області, де вже є всі необхідні для цього ресурси. Термін розгляду заяви - до 3 місяців.

Нагадаємо, спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що недавнє рішення Росії про видачу паспортів жителям Донбасу порушує Мінські домовленості. Також посольство США в Україні засудило указ президента Росії Володимира Путіна щодо російських паспортів для жителів Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: