Держдеп назвав провокацією указ Путіна щодо паспортів

Читать на русском
Рішення про спрощення процедури видачі російських паспортів жителям ДНР і ЛНР заважає здійсненню мінських угод, підкреслили в американському відомстві.

США засуджують указ президента Росії Володимира Путіна щодо спрощеного надання російського громадянства жителям «ЛНР» і «ДНР».

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США, опублікованому на сайті відомства в середу, 24 квітня, «Слово і Діло».

Франція засудила рішення про видачу російських паспортів у ОРДЛОФранція не підтримує Кремль в його рішенні видавати російські паспорти для жителів українських тимчасово окупованих окремий районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

В американському відомстві підкреслили, що «Росія за допомогою цієї вкрай провокаційної акції підсилює напад на суверенітет і територіальну цілісність України». На думку Вашингтона, указ Путіна створює «серйозну перешкоду для реалізації мінських угод і реінтеграції Донбасу».

У заяві наголошується, що рішення російського президента було всього через три дні після виборів в Україні. При цьому обраний президент (Володимир) Зеленський неодноразово висловлював свою готовність серйозно взаємодіяти з РФ для виконання мінських угод і припинення конфлікту на сході країни.

«Тепер Росія повинна вирішити, чи хоче вона продовжувати ескалацію напруженості або виконувати мінські зобов'язання», - підсумували в Держдепартаменті.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окремих районів Луганської та Донецької областей України. Він заявив, що його рішення носить суто гуманітарний характер.

Раніше рішення РФ розкритикував спецпредставник США по Україні Курт Волкер, а також американське посольство.

Україна скликала засідання Ради Безпеки ООН для обговорення ситуації в непідконтрольних районах Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: