Відведення землі: голову сільради залишили на посаді

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для відсторонення очільника сільської ради в Київській області у земельній справі.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд залишив на посаді голови Требухівської сільської ради Броварського району Київської області Віталія Куця, якого підозрюють у причетності до відведення землі для будівництва і обслуговування житлового будинку.

Таке рішення 18 квітня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максима Вишняк за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро погодженого зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Куць, використовуючи свою посаду, отримав доступ до оригіналів рішень сесій 6 скликання Требухівської сільради та вніс до рішення 09 сесії 6 скликання від 28 липня 2011 року №197, рішення 10 позачергової сесії 6 скликання від 07 вересня 2011 року №242 та рішення 14 сесії 6 скликання від 16 грудня 2011 року №338 завідомо неправдиві відомості щодо надання відповідного дозволу. Також він склав та видав 34 витяги з підроблених ним рішень Требухівської сільради Броварського району Київської області щодо надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність вищевказаним особам для будівництва і обслуговування житлового будинку площею 0,25 га кожна за рахунок земель запасу сільської ради, завіривши їх печаткою Требухівської сільради, одноосібним володільцем та розпорядником якої він був.

Також, як вказував детектив, сільський голова з метою приховання факту вчинення службового підроблення та видачі завідомо неправдивих офіційних документів підробив підписи від імені колишнього Требухівського сільголови та землевпорядника Требухівської сільради у витягах з рішень ради щодо надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність. У зв'язку з цим детективи просили суд обрати Куцю запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Суд клопотання задовольнив і поклав на підозрюваного такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками. У зв'язку з цим, детективи просили суд відсторонити сільського голову від посади. Однак суд відмовив.

Раніше суд відпустив Куця під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, керівника держпідприємства «Чабани» залишили на посаді. Також суд залишив на посаді директора Інституту землеробства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: