Суд відпустив голову сільради під особисте зобов'язання

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання Національного бюро про обрання запобіжного заходу голові сільради у вигляді особистого зобов'язання.

Суд відпустив під особисте зобов'язання голову Требухівської сільської ради Броварського району Київської області Віталія Куця, якого підозрюють у причетності до відведення землі для будівництва і обслуговування житлового будинку.

Таке рішення 19 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро погодженого зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, Куць, використовуючи свою посаду, отримав доступ до оригіналів рішень сесій 6 скликання Требухівської сільради та вніс до рішення 09 сесії 6 скликання від 28 липня 2011 року №197, рішення 10 позачергової сесії 6 скликання від 07 вересня 2011 року №242 та рішення 14 сесії 6 скликання від 16 грудня 2011 року №338 завідомо неправдиві відомості щодо надання відповідного дозволу. Також він склав та видав 34 витяги з підроблених ним рішень Требухівської сільради Броварського району Київської області щодо надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність вищевказаним особам для будівництва і обслуговування житлового будинку площею 0,25 га кожна за рахунок земель запасу сільської ради, завіривши їх печаткою Требухівської сільради, одноосібним володільцем та розпорядником якої він був.

Також, за версією слідства, сільський голова з метою приховання факту вчинення службового підроблення та видачі завідомо неправдивих офіційних документів підробив підписи від імені колишнього Требухівського сільголови та землевпорядника Требухівської сільради у витягах з рішень ради щодо надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність. У зв'язку з цим детективи просили суд обрати Куцю запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Суд клопотання задовольнив і поклав на підозрюваного такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками.

Нагадаємо, суд визначив заставу колишньому президенту НААН. Раніше суд визначив заставу екс-заступнику начальника Держземагентства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: