Суд продовжив розслідування справи Продана

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив розслідування справу колишнього головного фіскала України на чотири місяці – до середини травня.
Мирослав Продан з адвокатами

Суд продовжив на 4 місяці термін досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою колишнього виконувача обов'язків керівника Державної фіскальної служби Мирослава Продана в незаконному збагаченні.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповів прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Касьян.

За словами співрозмовника, кінцевим терміном слідства визначена дата 16 травня.

Як відомо, екс-голову ДФС підозрюють у незаконному збагаченні на щонайменше 89,52 мільйона гривень. З цієї суми більша частина була витрачена на придбання майна в Туреччині, а саме кількох вілл у місті Бодрум. За версією слідства, купівлею цієї нерухомості займався кум Продана Максим Павицький. Він же придбав будинок під Києвом у селі Стоянка загальною площею 450 квадратних метрів. Ремонт у цьому будинку курирувала дружина екс-фіскала. Також будівельники під час допиту підтвердили, що роблять ремонт безпосередньо для Продана.

Крім того, слідство вважає, що Продану належить наступне майне, яке було отримане в період можливого збагачення: квартира в київському житловому комплексі «Лідер», зареєстрована на його рідну сестру Вікторію Когут; дві квартири кума Павицького; квартира та нежитлове приміщення фірму дружини Павицького й житловий будинок матері Продана.

Нагадаємо, суд зняв браслет із Продана й повернув йому закордонні паспорти. Також журналіст «Слова і Діла» з'ясував, яке саме майно заарештував суд у цій справі. Раніше САП продовжила розслідування справи Продана на місяць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: