Суд призначив експертизу квартири дружини Продана

Читать на русском
Столичний райсуд призначив експертизу у справі про можливе збагаченні колишнього головного фіскала України.

Суд призначив експертизу для встановлення вартості квартири, придбаної дружиною колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, якого підозрюють у незаконному збагаченні.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк (Кицюк), повідомляє «Слово і Діло».

Детективи встановили, що Продан та його дружина за період з 2014 по 2018 роки отримали загальний дохід на 4,67 мільйона гривень. Також слідство встановило, що у 2012 році Продан придбав квартиру загальною площею 88,40 кв. м. вартістю 550,4 тисячі грн; в 2014 році – гараж загальною площею 24,00 кв. м; на початку 2017 року – легковий автомобіль Toyota Avalon 2012 випуску вартістю 467,5 тис. грн. Крім того, на початку 2016 року дружина екс-голови ДФС придбала квартиру загальною площею 72,10 кв. м. орієнтовною ринковою вартістю 60 тисяч доларів. За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться про квартиру в Києві в житловому комплексі «Французький квартал».

Також у власності Продана і його дружини перебуває цінне майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а саме: годинник Patek Philippe, ювелірні вироби Damiani, годинник Damiani, розрахункова вартість якого сукупно становить щонайменше 365,4 тис. грн. Вивчивши декларації підозрюваного і його витрати, детективи зробили висновки, що Продан не міг заощадити кошти для передачі іншим особам, законність підстав придбання яких підтверджено доказами.

У зв'язку з цим, детективи просили суд призначити експертизу для встановлення ціни вищевказаної квартири дружини Продана станом на дату придбання і повідомлення про підозру екс-голові ДФС. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, cуд зняв браслет з Продана і повернув йому закордонні паспорти. Також суд продовжив розслідування його справи. Раніше журналіст «Слова і Діла» з'ясував, яке саме майно у справі Продана заарештував суд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: