ЄС має намір провести газові переговори в найближчі тижні

Читать на русском
Комісар ЄС з енергетичних питань Марош Шефчович заявив про намір провести енергетичні тристоронні переговори з Україною і Росією в найближчі тижні.

Комісар ЄС з енергетичних питань Марош Шефчович заявив про намір провести енергетичні тристоронні переговори з Україною і Росією в найближчі тижні.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Twitter.

У Зеленського просять узгоджувати ціну газу з МВФУ команді новообраного президента нагадали про проблеми в енергетичній сфері, але як їх вирішити - не сказали.

Шефчович повідомив, що вже зв'язався з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом і вітає наміри України продовжувати брати участь в переговорах.

«Я планую провести наступний раунд тристоронніх газових переговорів у найближчі тижні», - зазначив він.

Він додав, що тепер йому залишилося зв'язатися з Росією. До цього Шефчович заявив, що Євросоюз хоче нові енергетичні тристоронні переговори з Україною і Росією до серпня. Він повідомив про намір провести переговори відразу після президентських виборів в Україні. Раніше повідомлялося, глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявляв, що подальші переговори з Росією щодо газового транзиту можуть залежати від результатів президентських виборів в Україні.

Зазначимо, Міністерство енергетики Росії очікує, що РФ і Україні вдасться домовитися про продовження контракту на транзит газу через Україну в Євросоюз після 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: