Третього попередження керівництву «Нафтогазу» не буде – Гройсман

Читать на русском
Керівництво компанії буде відправлене у відставку без попередження, якщо відмовиться виконувати доручення, заявив прем'єр.

Третього попередження керівництву Нафтогазу не буде, воно відразу буде відправлено у відставку, якщо відмовиться виконувати вимоги Кабміну.

Про це на засіданні уряду в середу, 24 квітня, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, «Слово і Діло».

«Нафтогаз» підвищив ціни на газ для промспоживачівНаціональна акціонерна компанія Нафтогаз України підвищила на травень ціни на природний газ для промислових споживачів та установ.

Прем'єр нагадав, що питання ціни на газ став другим попередженням для менеджменту Нафтогазу.

«Перша епопея була за контрактом, друга - з цінами на газ, третьої не буде. Якщо менеджери НАК не зрозуміють, що вони найняті державою, щоб ефективно управляти компанією, а не грати з народом, результат буде один - зміна менеджменту Нафтогазу», - заявив глава уряду.

Гройсман нагадав, що Нафтогаз погодився знизити ціну на газ для населення з 1 травня 2019 року, і допустив, що зменшення вартості може бути не останнім, виходячи з динаміки на ринках.

«22 квітня Нафтогаз мене почув. Вони зменшують з 1 травня ціну на тисячу кубів. Думаю, це буде не останнє зниження, адже ринки показують [відповідну динаміку]», - сказав Гройсман.

Нагадаємо, Гройсман під загрозою відставки керівництва компанії вимагає від Нафтогазу зниження ціни на газ для населення з 1 травня.

Після цього Кабмін і Нафтогаз узгодили зменшення регульованої ціни на газ для населення на травень до 8247 грн за тисячу кубометрів.

До цього в Нафтогазі хотіли підняти ціну на газ для населення з 1 травня до 9,7 - 9,8 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: