Доходи «Нафтогазу» різко впали

Читать на русском
Нафтогаз залишається прибутковим третій рік поспіль. За підсумками минулого року компанія отримала прибуток 13,6 млрд гривень.

За результатами діяльності в 2018 році НАК Нафтогаз України як окрема юридична особа отримала чистий прибуток у сумі 13,6 млрд гривень, що на 64% менше, порівняно з 2017 роком.

Про це у вівторок, 23 квітня, повідомила прес-служба НАК, пише «Слово і Діло».

Як зазначається, Нафтогаз залишається прибутковим третій рік поспіль, хоча в 2018 році чистий прибуток компанії зменшився на 64%, порівняно з 2017 роком.

«Скорочення розміру чистого прибутку, порівняно з минулим роком, сталося в результаті того, що у фінансовій звітності компанії за 2017 рік були відображені позитивні результати рішень Стокгольмського Арбітражу в розмірі 12,6 млрд гривень», - пояснюють у компанії.

У той же час, у звітності за 2018 рік був врахований визнаний Нафтогазом ПДВ на компенсацію за рішенням арбітражу щодо транзиту газу в розмірі 4,8 млрд гривень.

Крім того, на скорочення прибутку Нафтогазу на 10,1 млрд гривень вплинуло забезпечення за судовими позовами. Більшу частину цієї суми, а саме 9,6 млрд гривень склало забезпечення у справі з АТ Укртрансгаз з покриття розбалансу в ГТС, пояснюють у НАК.

При цьому Нафтогаз отримав прибуток від продажу і поставки природного газу в розмірі 5,1 млрд гривень.

«У тому числі отримано збиток від реалізації газу споживачам ПСО в розмірі 2,9 млрд гривень і прибуток через реалізаціію газу для інших споживачів за нерегульованими цінами - майже 8,0 млрд гривень, що в 1,5 рази більше, ніж у 2017 році», - підсумували в прес-службі.

Нагадаємо, в Нафтогазі знизили ціну на газ для побутових користувачів до 8247 грн за тисячу кубометрів. А наступного дня підняли тарифи на газ для промспоживачів до 7 558,8 гривень за тисячу кубічних метрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: