Патріарх Філарет назвав першочергове завдання Зеленського

Читать на русском
Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет привітав Володимира Зеленського з обранням президентом України.

Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет привітав Володимира Зеленського з обранням президентом України.

Про це сказано в привітанні патріарха Філарета, адресованому Зеленському та опублікованому на сторінці патріарха в Facebook в понеділок, 22 квітня, передає «Слово і Діло».

«Український народ на президентських виборах продемонстрував високі стандарти демократії і під час свого волевиявлення обрав Вас главою Української держави. У день інавгурації Господь покладе на Вас велику відповідальність за долю кожного громадянина і країни в цілому», - написав Філарет.

Зеленський перемагає на виборах: хто вже привітав майбутнього президента УкраїниВолодимира Зеленського ще офіційно не назвали переможцем на президентських виборах, але результати очевидні. Світові лідери вже почали надсилати привітання.

Патріарх Філарет нагадав майбутньому президентові України, що він дасть присягу «перед Богом і людьми» захищати суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі.

«У зв'язку з цим хочу щиро привітати Вас з перемогою і висловити надію, що Ви будете свідомі довіри нашого народу і продовжите державний, проєвропейський і євроатлантичний курс України. Згадані цінності українці не раз захищали на Майдані, захищають вони їх і на війні з російським агресором», - зазначив патріарх.

«Переважна більшість наших співгромадян віддали голоси за Вас, тому що прагнули миру і більш рішучої боротьби з корупцією. Корупція - страшна біда, яка роками роз'їдає нашу державу, підриває довіру не тільки своїх громадян, а й міжнародних партнерів. Сподіваюся, що Ви будете мати сили кардинально змінити ситуацію і почнете реальну боротьбу з цим злом», - також зазначив він.

Також патріарх Філарет наголосив на важливості збереження єдності і національної консолідації через російську агресію проти України.

«Хочу відзначити, що українці дуже миролюбна нація, що підтверджується унікальним у світовій історії фактом - добровільною відмовою від ядерної зброї. Але нам мир у неволі не потрібен. Господь створив людину вільною. І ми повинні дорожити свободою», - сказав він.

Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що першочерговим завданням для Зеленського на посаді президента повинна стати «консолідація всіх проукраїнських і державних сил в ім'я кращого майбутнього України, кожної людини».

«Переконаний, що Вам вистачить сил і мудрості гідно виконувати покладені на Вас функції глави держави, гаранта Конституції і Верховного головнокомандувача, відстояти національний суверенітет, відновити територіальну цілісність України і спільними зусиллями зробити її процвітаючою і європейською країною. Бажаю успіхів на нелегкій і відповідальній посаді», - побажав патріарх Філарет Зеленському.

Нагадаємо, в Кремлі не стали вітати Зеленського і засумнівалися в його легітимності.

Також відзначимо, Янукович і Онуфрій привітали Зеленського з результатами виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: