Порошенко привітав Філарета з 90-річчям

Читать на русском
Президент особливо відзначив роль патріарха Філарета в духовному об'єднанні українського народу.

Президент України Петро Порошенко привітав патріарха Філарета (Денисенка) з 90-річчям.

Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента України в середу, 23 січня, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що в Україні буде обиратися Патріарх Помісної православної церквиСказано 23 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Прийнявши чернечий постриг у 21 рік, Ви, Ваше Святосте, все своє довге життя присвятили служінню Церкві. Відстоювали право вірити в Бога за часів войовничого атеїзму. Стали першим українцем, який зайняв київський престол за майже 150 років. Перед тим Петербург і Москва надсилали служити сюди кого завгодно, але не українців... І робили це з незмінною метою - русифікувати і духовно розколоти наш народ. І як показово, що саме син донецького краю високо підняв прапор українства і несе його вже стільки десятиліть. І це символ того, що Донбас - це Україна», - йдеться в повідомленні.

Президент особливо відзначив роль патріарха Філарета в духовному об'єднанні українського народу.

«Ви вже увійшли в історію як духовний і державний лідер, один із творців церкви і держави. Ваше патріарше благословення під час важливих суспільно-політичних подій надихало людей йти шляхом правди, консолідувало і додавало сил. Так було під час Помаранчевої революції, так було під час Революції Гідності. Так є і зараз під час російської агресії проти України», - зазначив Порошенко.

«І сьогодні, коли мільйони співвітчизників піднялися на захист своєї Батьківщини від російського агресора, Ваше мудре слово, Ваші молитви додають усім нам сил у захисті правди і справедливості, в збереженні національної єдності, в вірі в перемогу над ворогом», - підсумував глава української держави .

Нагадаємо, 22 січня Порошенко вручив Почесному патріарху Православної церкви України Філарету обіцяну раніше Зірку Героя України.

Раніше Філарет вручив Порошенку святий орден.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: