Порошенко вручив Філарету високу держнагороду

Читать на русском
Петро Порошенко урочисто вручив Почесному патріарху Православної церкви України Філарету Зірку Героя України.

Президент Петро Порошенко вручив Почесному патріарху Православної церкви України Філарету обіцяну раніше Зірку Героя України.

Церемонія вручення вищої держнагороди відбулася на урочистому прийомі з нагоди Дня Соборності України, який транслювався в прямому ефірі українських телеканалів.

Лавра має належати українській церкві – ФіларетПатріарх Філарет заявив, що Почаївська Лавра та Києво-Печерську Лавра повинні належати українській церкві, а не російській.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє у вівторок, 22 січня, прес-служба глави держави.

«Ваша святосте, дозвольте звернутися до вас зі словами великої поваги. Ви були, є і залишаєтеся духовним лідером українського народу, і тому я ухвалив рішення надати вам високе звання Героя України. Я наголошую, що ваша нагорода абсолютно заслужена. Наголошую, тому в умовах, коли на моїй каденції звання Героїв (України – ред.) надане героям Небесної Сотні й військовим-героям, які захищають українську землю, важливість ваших вчинків аж ніяк не менша, ніж події на фронті», – зазначив президент.

Він додав, що Філарет усе життя самовіддано служив Церкві та українському народові й «за атеїстичного радянського режиму боровся за право людей вірити в Бога», а за часів незалежності доклав величезних зусиль для отримання томосу про автокефалію Української православної церкви.

«Разючий ваш приклад надзвичайної жертовності, з якою ви прийшли 15 грудня на Об'єднавчий собор у Софії Київській. Ви довели всьому світу, що «там, де двоє українців, там три гетьмани», це не про нас, що українці здатні об'єднуватися», – наголосив Порошенко.

Нагадаємо, 8 січня президент Петро Порошенко заявив про своє рішення надати Філарету звання Героя України за його внесок у боротьбу за помісну церкву в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: