Суд ухвалив ще одне рішення на користь Коломойського

Читать на русском
Печерський райсуд Києва 20 квітня ухвалив рішення про розірвання договору особистої поруки бізнесмена Ігоря Коломойського по кредитах рефінансування ПриватБанку.

Печерський райсуд Києва 20 квітня ухвалив рішення про розірвання договору особистої поруки бізнесмена Ігоря Коломойського по кредитах рефінансування ПриватБанку, отриманим до його націоналізації.

Про це повідомила прес-служба Національного банку в Facebook, пише «Слово і Діло».

Зв’язки з Коломойським: що показало та чи змінить щось розслідування про ЗеленськогоЖурналісти провели розслідування й з’ясували, що олігарх Ігор Коломойський через свою довірену особу Андрія Богдана фактично керує штабом Володимира Зеленського.

«Національний банк стурбований результатами розгляду судових справ у судах першої інстанції так як це рішення вже третє (по зв'язаних із ПриватБанком суперечках - ред.) не на користь держави за останні три дні», - зазначили у відомстві.

Зазначено, що в 2015 році Коломойський, який на той момент був співвласником банку, уклав з НБУ договори особистої поруки про погашення п'яти кредитів рефінансування ПриватБанку, отриманих за період 2008-2014 рр.

У Нацбанку заявили, що «фактично, він взяв на себе особисті зобов'язання з погашення заборгованості банку перед НБУ, яка на сьогодні становить 9,2 млрд грн.».

«Коломойський продемонстрував небажання виконувати взяті на себе зобов'язання добровільно, незважаючи на важкі наслідки, які українська держава змушена понести в результаті його дій. Щоб уникнути солідарної відповідальності, у вересні 2017 він звернувся до суду з вимогою розірвати вказані договори поруки», - підкреслили в НБУ.

Начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук заявив, що судове рішення на користь Коломойського ще не набрало законної сили і буде оскаржено в апеляційному порядку.

Раніше під час дебатів на стадіоні, президент Петро Порошенко закликав не віддати Україну Путіну і Коломойському.

Також нагадаємо, Коломойський обіцяє повернутися в Україну в разі перемоги Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: