Євросоюз прокоментував рішення суду щодо націоналізації ПриватБанку

Читать на русском
Представництво ЄС в Україні зробило заяву після рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку.

Представництво ЄС в Україні зробило заяву після рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється у заяві в Facebook.

Чи забирати гроші з ПриватБанку та як довго триватиме судова тяганина за фінустановуРішення суду щодо ПриватБанку не перше й не останнє. Проте банк усе ще державний, і судова тяганина за нього може тривати роками.

У ЄС нагадали, що в 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду та Національного банку України (НБУ) націоналізувати ПриватБанк, на прохання колишніх власників, як єдиного ефективного методу захисту вкладників банку - українського народу та бізнесу.

Водночас наголошується, що ЄС продовжує підтримувати зусилля НБУ щодо реформування фінансового сектору України, у тому числі шляхом запровадження принципів розумного корпоративного управління, а також зусиль Міністерства фінансів щодо реформування корпоративного управління в державних банках.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Рішення ухвалили за позовом колишнього співвласника банку Ігоря Коломойського до Національного банку України, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Державні органи мають десять днів, щоб оскаржити рішення суду щодо повернення ПриватБанку Ігорю Коломойському.

Також стало відомо, що президент Петро Порошенко скликав засідання РНБО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: