Євробонди України впали на новинах про Приватбанк

Читать на русском
Зниження котирувань єврооблігацій України в четвер склало до 1,4%. Деякі бонди показали максимальне падіння з часу розміщення.

Котирування з євробондів України на торгах 18 квітня знизилися на 0,6% - 1,4% на тлі новин про рішення суду щодо незаконності націоналізації ПриватБанку.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Чи забирати гроші з ПриватБанку та як довго триватиме судова тяганина за фінустановуРішення суду щодо ПриватБанку не перше й не останнє. Проте банк усе ще державний, і судова тяганина за нього може тривати роками.

Відзначається, що на вартість єврооблігацій також вплинуло введення Росією нових торгових санкцій, які торкнуться майже 30% товарообігу з Україною.

«Зниження котирувань єврооблігацій України в четвер склало від 0,6% - за паперами з погашенням в 2021 році, і до 1,4% - за паперами з погашенням у 2027 році», - йдеться в повідомленні.

Учасники фінансового ринку повідомили виданню, що це було максимальне падіння єврооблігацій з погашенням у 2027 році. Як підсумок, прибутковість облігацій піднялася на 0,24 процентних пункти (п.п.) - до 8,6% річних.

Котирування євробондів з погашенням у 2023 - 2026 роках і в 2032 році впали на 1-1,3%, а їх прибутковість підвищилася на 0,18 - 0,29 п.п. - до 8,2 - 8,55% річних.

Вартість цінних паперів з погашенням у 2021 р знизилася на 0,6%, а в 2022 р. - на 0,83%, що призвело до збільшення їх поточної прибутковості на 0,28 п.п. - відповідно до 7,65% і майже до 8% річних.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адмінсуд Києва визнав незаконним рішення про націоналізацію ПриватБанку в 2016 році. Згідно з постановою суду, причиною рішення стало те, що процедура виведення банку з ринку порушувала норми чинного законодавства.

У Мінфіні та НБУ заперечують незаконність націоналізації банку і мають намір оскаржити рішення суду. А президент Петро Порошенко заявив, що таке рішення суду загрожує Україні багатомільярдними збитками і дефолтом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: