НБУ та Мінфін заявили про захист інтересів вкладників ПриватБанку

Читать на русском
НБУ спільно із Міністерством фінансів заявили, що захищатимуть інтереси акціонерів ПриватБанку після рішення суду щодо його незаконної націоналізації.
Ілюстративне фото.

Національний банк України спільно із Міністерством фінансів заявили, що захищатимуть інтереси акціонерів ПриватБанку після рішення суду щодо його незаконної націоналізації.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба НБУ.

Чи забирати гроші з ПриватБанку та як довго триватиме судова тяганина за фінустановуРішення суду щодо ПриватБанку не перше й не останнє. Проте банк усе ще державний, і судова тяганина за нього може тривати роками.

У спільному зверненні Мінфіну, НБУ та банку йдеться, що на сьогодні ПриватБанк є найбільшою та найприбутковішою фінансовою установою країни, клієнтами якої є 22 мільйони українців. Банк працює прозоро та стабільно, і повністю виконує свої зобов’язання перед клієнтами».

«Єдиним акціонером ПриватБанку є народ України. Ми сповнені рішучості захищати інтереси акціонерів банку за будь-яких умов, спираючись на наші повноваження, українське та міжнародне законодавство, а також на підтримку міжнародної спільноти та громадянського суспільства в Україні», - йдеться у заяві.

У НБУ нагадали, що два роки тому більш ніж 155 млрд гривень було витрачено на стабілізацію ситуації в банку.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адмінсуд Києва визнав незаконним рішення про націоналізацію ПриватБанку в 2016 році. Згідно з постановою суду, причиною рішення стало те, що процедура виведення банку з ринку порушувала норми чинного законодавства.

У Мінфіні та НБУ заперечують незаконність націоналізації банку і мають намір оскаржити рішення суду. А президент Петро Порошенко заявив, що таке рішення суду загрожує Україні багатомільярдними збитками і дефолтом.

Також в ЄС зробили заяву після рішення суду про незаконність націоналізації банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: