Суд визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Суд визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Рішення чинності ще не набуло, попереду апеляція від НБУ.

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку, таким чином, задовольнивши позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів.

Відзначимо, що рішення суду ще не набуло чинності, а в Національному банку вже заявили, що подадуть апеляцію. «Слово і Діло» розбиралося, що про ситуацію з ПриватБанком думають у соціальних мережах.

«Найвірогідніше пояснення події – найпростіше. Судді побігли від Порошенка до Коломойського. Від того, хто програв, до переможця. Тим більше, що їм для цього навіть не потрібно особливо порушувати закон – при націоналізації достатньо порушували. А що Петро? А Петро нічого – його думка вже нікому не цікава», – написав В'ячеслав Чечило.

«Запам'ятаємо назву цього суду. Ми її ще неодноразово почуємо. Можливо, саме він і стане центром ухвалення «сумнівних» рішень. Які й будуть тим самим реваншем. Причому це вже абсолютно не залежить від людини, слабкість і некомпетентність якої очевидна для багатьох, але самовпевненість якої дозволяє їй претендувати на посаду президента», – написав Володимир Курінний.

«Насправді, рішення щодо Привату, Рубану, Савченко, грошей Януковича та іншого – це рішення нинішньої влади й до інавгурації їх буде ще дуже-дуже багато. По суті, це домовленості нинішньої й майбутньої влади. Чому? Це потрібно новій владі – Коломойському та регіоналам. Але зробивши це самі після червня, вони б одразу б «засвітилися», а так типу «стара команда» робить, «злочинний» режим. Також це відкупна для нинішньої влади, щоб їх не чіпали», – написав Андрій Зінов'єв.

«Тут дійсно важливо: як відреагує Зеленський, тим більше, що Данилюк як член його команди й проводив цю (виходить, що криву) націоналізацію Привату; що буде з тими 1,5 сотнями мільярдів, які держава вклала в Приват. У кожному разі, все це пахне позбавленням безвізу та заморожуванням співпраці з МВФ. «Буржуям» такі судові витівки будуть незрозумілі», – написав Орест Сохар.

«Чому не панікувати? Це лише перша інстанція. Боротьба за власність – це не страшно, ми це проходили. Думаю, навіть якщо зворотне віджимання відбудеться, воно особливо не вплине на операційку самого банку, Захід пильнує», – написав Юрій Богданов.

«Так, це ще не остаточне рішення. Ще буде апеляція тощо. Але що наш суддівський корпус вже чує, куди дме вітер, а Коломойський завжди чудово вмів «вирішувати питання» із судами, знають усі, хто мінімально цікавився. Хотів написати, що чекаю реакції Зеленського, який тут нещодавно обіцяв сваритися з Коломойським. Потім зрозумів, що я в принципі від нього нічого не чекаю особливо», – написав Микита Соловйов.

Нагадаємо, в разі перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах Ігор Коломойський має намір повернутися в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: