Порошенко звинуватив Данилюка в конфлікті інтересів у справі ПриватБанку

Читать на русском
Він додав, що сума позову з боку Коломойського становить 5 млрд доларів, а позов держави Україна становить 2,5 млрд дол.

Президент України Петро Порошенко заявив, що у екс-міністра фінансів Олександра Данилюка, який є представником штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського, є конфлікт інтересів у справі націоналізації ПриватБанку.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це президент сказав в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Зв’язки з Коломойським: що показало та чи змінить щось розслідування про ЗеленськогоЖурналісти провели розслідування й з’ясували, що олігарх Ігор Коломойський через свою довірену особу Андрія Богдана фактично керує штабом Володимира Зеленського.

Колишній міністр фінансів, за словами глави держави, має всю інформацію щодо позиції держави в цьому питанні. Однак зараз, на думку Порошенка, «Данилюк працює на іншій стороні» разом із людиною, яка в цьому суді представляє інтереси колишнього власника банку (Ігоря Коломойського, - ред.). Високий суд Лондона дозволив Коломойському подати апеляційну скаргу по націоналізації ПриватБанку.

«Ви повинні розуміти, що пан Данилюк, коли готувався позов до Лондонського суду, де-факто представляв позицію України. Захист інтересів держави в Лондонському суді проти ПриватБанку, проти Коломойського. А на сьогоднішній день звільнився, перейшов до штабу, одним вз керівників якого, і це визнано, працює Андрій Богдан (юрист Коломойського, - ред.), який представляє Коломойського в суді проти України і представляє Зеленського в штабі», - заявив Порошенко.

Він додав, що сума позову з боку Коломойського становить 5 млрд доларів, а позов держави Україна становить 2,5 млрд дол. Також Порошенко нагадав, що «питання націоналізації ПриватБанку» був одним з ключових у співпраці України з Міжнародним валютним фондом ».

Раніше президент розповів про можливі наслідки повернення ПриватБанку Коломойському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: