НБУ оскаржить рішення суду щодо незаконної націоналізації ПриватБанку

Читать на русском
НБУ оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва про неправомірність націоналізації ПриватБанку.

НБУ оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва про неправомірність націоналізації ПриватБанку.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в НБУ.

Наскільки ймовірне скасування націоналізації ПриватБанку та якими будуть наслідки?Господарський суд міста Києва 7 травня продовжить розгляд позову колишнього співвласника ПриватБанку Ігоря Коломойського до Міністерства фінансів про націоналізацію банку.

«Рішення суду не набрало чинності і буде оскаржене Національним банком. Ми продовжимо доводити законність дій і ухвалених рішень регулятора в апеляційній інстанції», - сказав начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту центробанку Віктор Григорчук.

Раніше в цей день, 18 квітня 2019 року, Окружний адмінсуд Києва за позовом колишнього співвласника Приватбанку Ігоря Коломойського ухвалив рішення, яким встановив процедуру виведення неплатоспроможного ПАТ КБ «Приватбанк» з ринку за участю держави такою, що порушує норми чинного законодавства.

«Вкотре звертаємо увагу: породжена судовими рішеннями правова невизначеність підриває фінансову стабільність», - підкреслив В.Грігорчук.

У центробанку також відзначили, що НБУ запропонує Раді з фінансової стабільності звернутися до Ради національної безпеки і оборони України, Кабінету міністрів щодо подібних судових практик, що завдають шкоди міжнародному іміджу України.

Раніше президент Петро Порошенко назвав можливі наслідки повернення ПриватБанку Коломойському.

Також нагадаємо, також президент звинуватив Данилюка в конфлікті інтересів в справі ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: