Суд вирішить долю ПриватБанку після президентських виборів

Читать на русском
Господарський суд міста Києва 7 травня продовжить розгляд позову колишнього співвласника ПриватБанку Ігоря Коломойського до Міністерства фінансів про націоналізацію банку.

Господарський суд міста Києва 7 травня продовжить розгляд позову колишнього співвласника «ПриватБанку» Ігоря Коломойського до Міністерства фінансів про націоналізацію банку.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Порошенко назвав можливі наслідки повернення ПриватБанку КоломойськомуПорошенко підкреслив, що рішення про націоналізацію банку ретельно обговорювалося на Раді нацбезпеки і оборони, Кабміні та з міжнародними фінансовими організаціями.

За інформацією РБК-Україна, в процесі оголошено перерву і наступне засідання відбудеться 7 травня в 11:00.

Згідно з матеріалами справи, Ігор Коломойський і підконтрольна йому компанія TRIANTAL INVESTMENTS LTD просять визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій "ПриватБанку", який укладено між Державою Україна в особі Міністерства фінансів та усіма особами, які за станом на 21.12.2016 були власниками акцій.

Нагадаємо, що Окружний адміністративний суд міста Києва також розглядає позов Ігоря Коломойського до Національного банку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Кабінету міністрів, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про націоналізацію «ПриватБанку». Суд планував винести рішення 18 квітня. Однак, за інформацією ЗМІ, засідання перенесено на 22 квітня.

Нагадаємо, «ПриватБанк» був націоналізований у грудні 2016 року шляхом купівлі 100% акцій банку за 1 гривню. За даними НБУ, станом на 21 грудня Ігор Коломойський володів прямо 41,6572% акцій банку, ще 16,5748% - опосередковано.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: