Порошенко назвав можливі наслідки повернення ПриватБанку Коломойському

Читать на русском
Порошенко підкреслив, що рішення про націоналізацію банку ретельно обговорювалося на Раді нацбезпеки і оборони, Кабміні та з міжнародними фінансовими організаціями.

Президент Петро Порошенко прокоментував можливе повернення націоналізованого ПриватБанку колишньому власнику Ігорю Коломойському, який нещодавно зажадав повернути йому акції банку.

Про це він повідомив пд час зустрічі з бізнесом у понеділок, 15 квітня, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко гарантує збереження коштів клієнтів ПриватБанкуСказано 19 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Рішення на користь колишнього власника буде потужним ударом по співробітництву з МВФ... Задній хід викличе глибоку кризу у відносинах з МВФ», - сказав Президент.

При цьому Порошенко підкреслив, що рішення про націоналізацію банку ретельно обговорювалося на Раді нацбезпеки і оборони, Кабміні та з міжнародними фінансовими організаціями. Порошенко також назвав неприпустимою компенсацію у 2 млрд дол. Ігорю Коломойському.

«Зате не мовчать пов'язані із Зеленським особи. Вимога двохмільярдної компенсації за ПриватБанк вже на столі. А справа про визнання націоналізації незаконною - на останній стадії судового розгляду. Рішення на користь колишнього власника стане потужним ударом по співробітництву з МВФ», - заявив Порошенко.

Раніше Коломойський заявив, що не має наміру повертати націоналізований ПриватБанк, але хоче повернути капітал у 2 мільярди доларів.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив рішення про перехід 100% акцій Приватбанку у власність держави з 19 грудня 2016 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: