В УПЦ МП заявляють про захоплення храму в Рівненській області

Читать на русском
У повідомленні також стверджується, що настоятель громади УПЦ МП отець Стефан Корольчук після спілкування з начальником відділку поліції Березнівського району Андрієм Кушиком потрапив до лікарні з інсультом.

В Українській православній церкві (Московського патріархату) заявляють, що в селі Поліському Рівненської області активісти Православної церкви України штурмом захопили Свято-Михайлівський храм.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення УПЦ МП.

«17 квітня, активісти ПЦУ штурмом, за допомогою бійки і лому, захопили Свято-Михайлівський храм в с.Полесское Березнівського району Сарненського-Поліської єпархії УПЦ. Як повідомили інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ очевидці, очолювали беззаконні дії прихильників ПЦУ безпосередньо начальник районного відділку поліції і сільський голова», - повідомляється на сайті УПЦ МП.

В УПЦ МП стверджують, що привід для провокаційних дій активістів Православної церкви України дав голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко, який «зареєстрував громаду ПЦУ на підставі особистих даних релігійної Свято-Михайлівської громади УПЦ».

«Підтримує цю конфліктну ситуацію голова Березнівської райдержадміністрації Віталій Люшин», - наголошується в повідомленні.

«Саме з цими так званими «документами», за словами очевидців, сьогодні й зібралися біля Свято-Михайлівського храму УПЦ в селі Поліське агресивно налаштовані прихильники ПЦУ - заявили, що відтепер храм їхній, і штурмом, б'ючи віруючих і ламаючи церковні двері ломом, захопили храм», - заявили в УПЦ МП.

У повідомленні також стверджується, що настоятель громади УПЦ МП отець Стефан Корольчук після спілкування з начальником відділку поліції Березнівського району Андрієм Кушиком потрапив до лікарні з інсультом.

Раніше в ПЦУ назвали кількість парафій.

Також нагадаємо, в Луганську обшукали храм ПЦУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: