Польська церква офіційно підтримала ПЦУ

Читать на русском
Польська православна церква співпрацює з іншими помісними церквами задля врегулювання церковного питання в Україні.

Польська автокефаль1. на православна церква підтримує автокефалію Православної церкви України (ПЦУ).

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в офіційній заяві канцелярії Собору єпископів, повідомляє Cerkvarium.

Друга балканська церква відмовилася визнати ПЦУУ Албанській церкві поставили під сумнів канонічність хіротонії предстоятеля ПЦУ Епіфанія і Філарета.

Ця заява стала відповіддю на листи у справі автокефалії ПЦУ.

«Від імені Собору єпископів ПАПЦ, у відповідь на листи у справі автокефалії Православної церкви в Україні однозначно інформуємо, що Польська автокефальна православна церква була і є за визнання повної самостійності - автокефалії Церкви православної в Україні», - зазначається у повідомленні.

У канцелярії підкреслюють, що «надання автокефалії повинно відбуватися відповідно до догматично-канонічних норм по відношенню до цілої церкви, а не групи розкольників».

Відповідно до повідомлення, Польська православна церква співпрацює з іншими помісними церквами задля врегулювання церковного питання в Україні.

Нагадаємо, у Кабінеті міністрів відреагували на прохання УПЦ МП до Вселенського патріарха Варфоломія відкликати томос для ПЦУ. Так, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко прокоментував відповідне звернення УПЦ МП. За його словами, тиск на Константинополь поновлюється з новою силою.

Раніше УПЦ МП попросила Вселенського патріарха Варфоломія відкликати томос про автокефалію ПЦУ. Так, Синод УПЦ МП прийняв заяву про поточну ситуацію, в якому констатував «збитки українському православ'ю».

Додамо, предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Єпіфаній заявив, що ПЦУ відкрита до співпраці і діалогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: