До ПЦУ приєдналося 500 громад

Читать на русском
Релігійна громада села Небіж Хорошевського району Житомирської області стала п'ятсотою, що перейшла в Православну церкву України з УПЦ (МП).

Релігійна громада села Небіж Хорошевського району Житомирської області стала п'ятсотою, що перейшла в Православну церкву України з УПЦ (МП).

Про це у вівторок, 26 березня, повідомляє РІСУ, передає «Слово і Діло».

КСУ відмовився оцінювати закон про перехід релігійних громад до ПЦУКонституційний суд України відмовився відкривати конституційне провадження за скаргою 47 депутатів Верховної ради на закон України про перехід релігійних громад до ПЦУ.

«Прихід Іоанна Богослова в селі Небіж, на Житомирщині, став 500 за рахунком, що перейшов з УПЦ (МП) в ПЦУ», - йдеться в повідомленні.

Про відповідну кількість переходів свідчить також інтерактивна карта переходів громад.

За інформацією Житомирської ОДА, вже 10 релігійних громад отримали нові статути.

У той же час, в УПЦ МП заявляють, що більшість переходів є захопленнями храмів. Про це 26 березня повідомляє Центр інформації УПЦ (МП) на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що тільки 43 громади з понад 12 тисяч добровільно перейшли в нову Православну Церкву України, ще десятки переходів, на їхню думку, є «захопленнями храмів і церковного майна УПЦ».

Нагадаємо, станом на кінець лютого близько 340 парафій в Україні офіційно оформили перехід з УПЦ (МП) в ПЦУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: