ПЦУ закликала утриматися від агресії в зв'язку з виборами

Читать на русском
Представники ПЦУ підкреслюють, що Церква закликає всіх християн – як священнослужителів, так і прихожан – утримуватися від агресії в спілкуванні, в тому числі в інтернеті.

Православна церква України виступила із заявою, в якій засудила застосування «мови ненависті».

Відповідна заява була оприлюднена прес-службою ПЦУ, пише «Слово і Діло».

«Протягом останніх декількох місяців непрості обставини, в яких знаходиться наша країна, ускладнилися через суперечки в суспільстві і в засобах масової інформації навколо питання вибору глави держави. Передвиборчий період відзначений високою емоційною напруженістю. З жалем і смутком мусимо визнати, що не завжди утриматися від зайвих негативних емоцій в публічному просторі вдається і священнослужителям Помісної Української Православної Церкви. У зв'язку з цим наголошуємо, що особиста думка окремих священиків щодо того чи іншого суспільно-політичного питання не є відображенням офіційної позиції всієї Помісної Української Православної Церкви», - вказується в заяві.

Представники ПЦУ підкреслюють, що Церква закликає всіх християн, як священнослужителів, так і прихожан, утримуватися від агресії в спілкуванні, в тому числі в інтернеті.

«Кожен має право на власну думку і позицію, особливо коли мова йде про відповідальність за майбутнє України, однак священнослужителі мають висловлювати свої погляди конструктивно, пам'ятаючи про духовну відповідальність і покликання надавати іншим хороший приклад у словах і справах», - підкреслили в ПЦУ.

Раніше в УПЦ МП закликали Вселенського патріарха відкликати томос.

Також нагадаємо, польська церква офіційно підтримала ПЦУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: