У Луганську обшукали храм ПЦУ

Читать на русском
В управлінні Луганської єпархії та Свято-Троїцького кафедрального собору Православної церкви України в Луганську були проведені обшуки.

В управлінні Луганської єпархії та Свято-Троїцького кафедрального собору Православної церкви України в Луганську були проведені обшуки.

Як пише «Слово і Діло», про це в суботу, 6 квітня, повідомив керуючий Луганською єпархією ПЦУ, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій (Яворський) у Facebook.

ПЦУ намагаються вигнати з храму в окупованому СімферополіВ окупованому Криму через підконтрольний Російській Федерації суд намагаються відібрати єдиний в Сімферополі храм Православної церкви України.

За даними прес-служби єпархії, «слідчі дії» проводила «служба з боротьби з економічними злочинами ЛНР» у рамках проведення операції Стоп-терор 4 квітня.

Під час обшуку вилучили церковну й український символіку, церковні книги і книги національного змісту, офіційне листування, а також робочі комп'ютери.

Крім цього, були проведені обшуки в приватних будинках протоієрея Анатолія Назаренка і ієрея Геннадія Курганова.

Як наголосили в ПЦУ, священнослужителів допитують по 5-6 годин на день. Їм також «рекомендували» не залишати Луганськ. При цьому вони можуть здійснювати богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

У Православній церкві України заявили, що її священнослужителі в Луганську зазнають переслідувань з боку «влади ЛНР».

Нагадаємо, 3 березня на автовокзалі Сімферополя російські силовики затримали архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента, який збирався відвідати судовий розгляд у справі заарештованого в РФ українця Павла Гриба в Ростові-на-Дону.

Як повідомив сам Климент, спочатку правоохоронці звинуватили його в крадіжці церковного майна, а потім - в образі честі і гідності поліцейських.

Увечері того ж дня правоохоронці відпустили архієпископа, не знайшовши ніяких правопорушень.

МЗС України направило ноту протесту через інцидент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: