Зеленський проти особливого статусу Донбасу

Читать на русском
Кандидат у президенти України Володимир Зеленський вважає, що у окупованого Донбасу не має бути особливого статусу.

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський вважає, що у окупованого Донбасу не має бути особливого статусу.

Як пише «Слово і Діло», про це Зеленський розповів в ексклюзивному інтерв'ю РБК-Україна.

Зеленський розповів про переслідування нинішньої влади та про плани з'їхати з БанковоїКандидат у президенти Володимир Зеленський розповів, чи ініціюватиме кримінальне переслідування представників нинішньої влади, в разі перемоги в другому турі.

За його словами, у окупованих на сьогодні районів Донецької та Луганської областей не має бути жодного особливого статусу. Крім того, він виключає прийняття закону, який би гарантував амністію для бойовиків.

«Я вважаю, що це взагалі наша велика історія, і нам доведеться довго виходити з цієї кримінальної ситуації. Ось тут, можливо, нам допоможе саме інформаційна війна. Я дуже сподіваюся інформаційно повернути цих людей в стан, що вони потрібні Україні так само, як Україна потрібна їм, і що вони такі ж українці. Але потрібно буде зробити дуже багато гуманітарних кроків. Багато всього», - зауважив Зеленський.

На його думку, жителів окупованого Донбасу і решти України розділяє інформаційна стіна.

«Те, що наші політики говорять: побудувати стіну і так далі. Її збудували, але не з цегли. Її збудували ще гірше. Стіни начебто немає, але вона інформаційно страшна. Ці люди на тих територіях, які не отримують пенсії... І те, що ми з ними не говоримо - це найстрашніше», - підкреслив Зеленський.

Кандидат зазначив, що цьому допомогла б одна з ініціатив його команди, яка полягає у створення російськомовного європейського медіа-порталу для правдивого висвітлення подій в Україні.

«Пустити цей імпульс, простягнути їм руку допомоги, сказати: ми на вас чекаємо, дивіться, ви зараз в заручниках. Ось, що треба говорити. Це наші заручники там», - додав він.

Нагадаємо, раніше в штабі Зеленського заявили, що в разі перемоги на виборах президента України прямі переговори з окупантами в Донецьку і Луганську не плануються.

Крім того, за його словами, Зеленський спробує об'єднати три вектора для повернення окупованих територій. Мова йде про залучення США, Великобританії, а також про продовження нормандського і мінського форматів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: