Зеленський розповів про переслідування нинішньої влади та про плани з'їхати з Банкової

Читать на русском
Кандидат у президенти Володимир Зеленський розповів, чи ініціюватиме кримінальне переслідування представників нинішньої влади, в разі перемоги в другому турі.

Кандидат у президенти Володимир Зеленський розповів, чи ініціюватиме кримінальне переслідування представників нинішньої влади, в разі перемоги в другому турі.

Про це він повідомив в інтерв'ю «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

10 днів до другого туру: з чим кандидати підходять до фінішуЗа даними опитування групи Рейтинг, за Володимира Зеленського планує голосувати 51 відсоток українців. За Петра Порошенка має намір віддати голоси 21 відсоток респондентів.

«Якщо вони винні, однозначно. Є Свинарчук і так далі, які грабували нашу армію, піднімали собі гроші на крові хлопців. Однозначно. Я думаю, що буде великою помилкою, якщо діючий президент буде заважати нам це робити. Величезною помилкою. Я тому вам і сказав, що у них там зв'язки, ви ж прекрасно розумієте, різні, товсті і тонкі. Тому я вважаю, що на місці Петра Порошенка я б пішов з політики», - сказав Зеленський.

Також він запевнив, що не збирається керувати Радою і має намір діяти виключно за законом.

«Діяти хочу згідно із законом. Не збираюся керувати парламентом, тому що це неправильно. Тиснути на суддів або антикорупційні органи, як це робить чинна влада просто по телефону, я цим займатися не збираюся. Ми будемо будувати державу так, як ми бачимо, як ми хочемо. Тільки за законом. Керована Рада, некерована Рада... По-перше, вона не має бути керованою президентом. Чого раптом президент має нею управляти? Це - законодавчий орган. Тому я, маючи президентську ініціативу, можу подавати свої законопроекти, законопроекти своїх хлопців, своєї команди до Верховної Ради. Я, як мінімум, буду це робити. Чесно кажучи, я розумію, що я можу втратити рейтинги, але ж суспільство побачить, що я роблю. Все, що я зможу зробити в рамках своїх повноважень, суспільство це побачить. Я думаю, воно має оцінити. У нас є можливість розібратися з Адміністрацією президента, як мінімум. Чим там взагалі люди займаються зараз? Чому їх так багато? Куди йдуть такі гроші? Звідки такі бюджетні витрати на Адміністрацію?», - повідомив Зеленський.

Також кандидат у президенти заявив про намір з'їхати з Банкової:

«Дуже хочу. Я сказав своїм хлопцям - шукаєте якийсь оpen space, якийсь unit цікавий... Так, я хочу. А її (будівлю Адміністрації президента, - ред.), якщо дозволить суспільство, віддав би якійсь... Не знаю... Не знаю..».

Раніше соціологи оприлюднили динаміку рейтингу Порошенка і Зеленського.

Також нагадаємо, у Зеленського заперечують отримання повісток в армію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: