У Зеленського відповіли на запитання Джемілєва про Крим

Читать на русском
Команда кандидата в президенти України, телеведучого і шоумена Володимира Зеленського відповіла на відкрите звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Команда кандидата в президенти України, телеведучого й шоумена Володимира Зеленського відповіла на відкрите звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві штабу Зеленського, яку мають «Крим.Реалії».

Деокупація та повернення Криму: що обіцяють у програмах кандидати в президентиКандидати в президенти обіцяє повернути анексований Крим. Деякі навіть називають можливі терміни.

«Крим, безумовно, є окупованою територією України. Як відомо і визнано в усьому цивілізованому світі, ця окупація відбувалася в абсолютно протизаконний і насильницький спосіб. Так званий «референдум» не може вважатися актом, що свідчить про вільне волевиявлення жителів Автономної Республіки Крим, адже він проходив під дулами російських автоматів і без участі значної кількості громадян кримськотатарського, українського, навіть російського та іншого етнічного походження», - йдеться у відповіді.

У Зеленського відзначили, що Крим був, залишається і буде частиною України, «яка повинна повернутися до її складу з компенсацією з боку Росії за нанесенні окупацією збитки», з урахуванням відшкодування постраждалим і сім'ям загиблих від російських репресій.

При цьому в команді кандидата в президенти України вважають, що військове вирішення конфлікту з Росією є неприйнятним, як з точки зору національних інтересів України, так і з точки зору західних союзників України, що говорить про необхідність говорити з владою Росії українських офіційних представників, але з участю західних партнерів України.

Нагадаємо, Мустафа Джемілєв звернувся до кандидата на пост президента України, телеведучого і шоумена Володимира Зеленського та задав йому п'ять питань про Крим.

Раніше Володимир Зеленський провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, назвавши її конструктивною. Однією з головних тем переговорів стала ситуація на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: