Порошенко провів «перші дебати» на стадіоні: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Петро Порошенко 14 квітня приїхав на стадіон Олімпійський, щоб провести дебати з Володимиром Зеленським. Але шоумен не прийшов.
Слово і Діло

Президент України Петро Порошенко 14 квітня приїхав на НСК «Олімпійський», щоб провести дебати з Володимиром Зеленським. Але свого опонента глава держави так і не дочекався.

Зате президент годину відповідав на запитання журналістів. Зокрема, Порошенко повідомив, що звільнив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка. Крім того, президент розповів, які висновки зробив після першого туру виборів, і пообіцяв змінити підхід до проведення реформ в Україні.

Щодо Зеленського, то Порошенко повідомив, що готовий зустрітися з ним 15 квітня в ефірі ICTV і взагалі в будь-який інший день.

«Слово і Діло» розібралося, що в соціальних мережах думають про зірвані дебати.

«Петро Порошенко звільнив Семочка й вирішив розібратися з Медведчуком. Але чому не відразу, коли виникає якась проблема, а лише зараз, коли потрібні голоси? Дешево й штучно. Навіть і не знаю, як інакше це можна оцінити», – написав Віталій Сич.

«Величезна помилка президента та його команди стрімголов бігати стадіоном і шукати опонента під кожним кріслом, як чорну кішку в темній кімнаті. Це вже клоунада. Тут же простий розклад: якби меседж Зе команди про те, що вони чекають свого візаві 19 квітня на стадіоні, пролунав слабко, то можна було б зіграти в цю гру. Але те, що кандидату, який наздоганяє, лідер виборів запропонував у прямому ефірі телефоном лише один варіант – 19 квітня – було прокручено сотні разів на всіх каналах у повторі. Прикидатися, що це не було почуто, якось нерозумно. Цирк. Ніхто не побачив щирості», – написав Сергій Наумович.

«Петро Порошенко змінив стиль. Ми бачимо абсолютно іншого Петра Порошенка. Не того, який правив країною 5 років. Він відкритий, готовий до незручних запитань, він дуже пластичний. Так, саме пластичний. І якщо він вигризе перемогу, ми знову побачимо звичного Петра Порошенка. Тоді нарікайте на себе й не питайте, чому в країні залишилися тільки старі й убогі», – написав Сергій Биков.

«Зеленський не прийшов сьогодні на стадіон, але він і не збирався. Його рейтинг дозволяє йому й 19 не прийти, включити відеозвернення, зв'язок із космосу, голограму і все. Нічого з цим не поробиш. Звичайно, президент радий був би спілкуватися щодня в прямому ефірі із Зеленським, щоб встигнути показати виборцям, що Зе нічого не розуміє в реальній політиці, але він не в тій рейтинговій ситуації, щоб диктувати Зе свої умови. Президент зараз намагається, це видно, демонструє відкритість, готовий спілкуватися з опонентами та нелояльними ЗМІ, але дуже сумніваюся, що йому це якось уже допоможе», – вважає Христина Бердинських.

«Якби Порошенко останні три роки не відмовчувався, здаючи карти під скатертиною, а виходив до людей, пояснював і розповідав, що й чому робить. Якби він звільняв тих, хто починав запускати рученята до бюджету, компрометував його команду, й робив це без нагадувань або відразу після них. Якби... А зараз можу відзначити, що він боєць, відмінний оратор і вміє вести діалог. На три роки раніше – і другий термін був би неминучим. Його б просили залишитися. Але все сумно складається», – написав Ян Валетов.

Нагадаємо, в штабі Володимира Зеленського назвали захід на стадіоні за участю президента агітаційним мітингом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: