Коломойський озвучив плани щодо ПриватБанку

Читать на русском
Бізнесмен Ігор Коломойський заявляє, що не має наміру повертати націоналізований ПриватБанк, але хоче повернути капітал у 2 мільярди доларів.

Бізнесмен Ігор Коломойський заявляє, що не має наміру повертати націоналізований ПриватБанк, але хоче повернути капітал у 2 мільярди доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в інтерв'ю «Економічній правді».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко гарантує збереження коштів клієнтів ПриватБанкуСказано 19 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Мені не потрібен ПриватБанк. Але там лежало два мільярди доларів капіталу. Нехай повернуть, і немає питань», - сказав Коломийський, відповідаючи на питання, чи планує він подавати нові позови з вимогою компенсації.

Він додав, якщо суд встановить, що щось було неправильно або незаконно зроблено під час націоналізації, то «будемо якось домовлятися, вирішувати або судитися».

При цьому він вважає, що ПриватБанк є тягарем для держави.

«Вона (держава, - ред.) не знає, що з банком робити. Держава просрала весь кредитний портфель, який був у банку і зараз розповідає, що з вини Коломойського і Боголюбова за кредитами нічого не платиться», - заявив Коломойський.

Він додав, що після зміни влади в Україні він розраховує на «чесний і справедливий суд та чесну правову оцінку (націоналізації банку, - ред.)».

Під захистом держави: чи виправданою була націоналізація ПриватБанкуМинуло трохи більш ніж рік після націоналізації ПриватБанку, але проблеми з фінустановою досі залишилися. НБУ продовжує рефінансування й водночас повідомляє про шахрайство в банку. Чи була виправданою націоналізація, розбирались експерти.

Нагадаємо, Кабмін прийняв рішення про перехід 100% акцій ПриватБанку у власність держави з 19 грудня 2016 року.

Як відомо, за підсумками 2018 року ПриватБанк отримав 11,7 млрд грн чистого прибутку. При цьому за підсумками 2017 року ПриватБанк отримав збиток у розмірі майже 23 млрд гривень.

Раніше стало відомо, що ФБР веде розслідування проти Коломойського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: