Група «1+1 медіа» подала до суду на Порошенка

Читать на русском
Студія 1+1 подала позов у Печерський районний суд Києва до президента України Петра Порошенка та ТОВ Видавничий дім Медіа-Д Ксайт Новое время.

ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1» подала позов у Печерський районний суд м. Києва до президента України Петра Порошенка та ТОВ «Видавничий дім «Медіа-ДК» (сайт «Новое время»).

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві 1+1.

Розбираємо програму Порошенка: яким обіцянкам не судилося здійснитисяЕксперти з різних галузей проаналізували наміри Порошенка на другий термін президентства з передвиборчої програми. Зокрема, пояснили, які обіцянки є надто далекоглядними, а які – цілком реально виконати в найближчі 5 років.

У своєму позові медіагрупа просить суд визнати недостовірними ряд інформаційних повідомлень, які були поширені Порошенком після інтерв'ю в ефірі Радіо НВ 10 квітня.

Також суд просять забезпечити спростування таких повідомлень протягом семи днів з дня набрання судовим рішенням законної сили.

Крім того, група 1+1 медіа просить стягнути з Порошенка відшкодування моральної шкоди у розмірі 1 млн гривень. Ці кошти компанія обіцяє перерахувати у фонд допомоги армії «Повернись живим».

На переконання медіагрупи, слова Порошенка в інтерв'ю радіо НВ створюють в українців хибне уявлення, що інформаційна діяльність телеканалу носить негативний, необ’єктивний та упереджений характер і, ймовірно, пов’язана з порушеннями закону, оскільки на медіа, зі слів президента, чинить вплив і тиск власник телеканалу, який, «оголосив війну державі», тобто шкодить всім громадянам України.

«Це негативно впливає на ділову репутацію групи 1+1 медіа, яка здобувалася впродовж років, підриває авторитет і довіру до інформаційної діяльності, ганьбить медіахолдинг в очах глядачів і партнерів, у тому числі міжнародних», - йдеться в заяві.

Журналісти розслідували зв'язки Зеленського з Коломойським – відеоЖурналісти-розслідувачі Бігус-інфо підготували програму про зв'язок кандидата в президенти Володимира Зеленського з олігархом Ігорем Коломойським.

Зокрема, в ефірі радіо НВ Порошенко сказав, що «Головним інструментом поширення неправди протягом останніх місяців, як не прикро, став 1+1. Цей телеканал перетворився на покірного виконавця політичних замовлень свого власника (олігарха Коломойського, - ред)».

Нагадаємо, 12 квітня генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив про намір подати в суд на президента Петра Порошенка за те, що він «увірвався в ефір, приватної компанії, без запрошення», а також «за минулі звинувачення на адресу каналу».

Як відомо Порошенко, який балотується на другий термін, заявив, що подає до суду на телеканал 1+1 за «чорний піар» і брехню проти нього.

Також Порошенко уточнив, що збирається судитися не з журналістами, а з власником 1+1 – олігархом Ігорем Коломойським, який нібито намагається «через своїх ручних кандидатів перетягнути керівництво країною, повернути собі активи» – і то за гроші, незаконно виведені з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: