Порошенко виграв суд у ВВС про наклеп – ЗМІ

Читать на русском
Високий суд Лондона задовольнив позов президента Петра Порошенка до корпорації BBC про наклеп в статті про зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Високий суд Лондона задовольнив позов президента Петра Порошенка до корпорації BBC про наклеп.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише «Ліга.Новини».

У Порошенка могли заплатити за першу зустріч із Трампом: реакція соцмережBBC заявила, що Україна могла заплатити за першу зустріч Петра Порошенка з президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо, в травні минулого року BBC, посилаючись на свої джерела в Києві, заявила, що адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен отримав таємний платіж у розмірі не менш ніж 400 тисяч доларів за організацію переговорів між Трампом і Порошенком.

В Адміністрації президента Порошенка назвали цю заяву й відповідні матеріали на сайті BBC і в телепрограмі News at Ten відвертою брехнею, наклепом і фейком. АП повідомила також, що в процесі підготовки матеріалів проігнорували коментар про недостовірність цієї інформації, в зв'язку з чим у президента вимагали його спростування. У разі, якщо цього не відбудеться, адміністрація залишила за собою право подати позов до суду.

На попередніх слуханнях у Лондоні представники медіакорпорації стверджували, що в матеріалах не було жодних вказівок на те, що Порошенко заздалегідь знав про платіж. Тому, як заявили в BBC, така заява не може вважатися наклепом.

Однак суддя, вислухавши аргументи обох сторін, ухвалив, що BBC подала свою заяву та супутні аргументи абсолютно однобоко й що «звичайний розумний глядач/читач» не знайшов би жодних підстав вважати, що Порошенко до цього хабара непричетний.

Суддя також відхилив клопотання BBC про апеляцію.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що позов президента України Петра Порошенка до британської медіакомпанії ВВС не матиме жодних іміджевих ризиків для країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: