Завод Порошенка в Криму стане базою Чорноморського флоту РФ

Читать на русском
У підприємства є два сухих доки, спеціалізовані цехи по ремонту корпусів кораблів і виготовлення корпусних конструкцій, суднового обладнання та трубопроводів.

Підприємство «Севастопольський морський завод» в анексованому Севастополі зроблять головною базою ремонту російського Чорноморського флоту.

Про це РИА Новости заявив директор заводу Володимир Баженов, пише «Слово і Діло».

За його словами, для заводу розробили програму модернізації та технічного переозброєння. Ремонт кораблів російського ЧФ планується розпочати протягом року. Згідно зі словами директора, завод розташовується на двох майданчиках - «Інкерман» та «Південний», а їх загальна площа становить 53 га.

У підприємства є два сухих доки, спеціалізовані цехи по ремонту корпусів кораблів і виготовлення корпусних конструкцій, суднового обладнання та трубопроводів. Добудова і швартові випробування кораблів можуть проводитися у спеціальних набережних, де є необхідні комунікації.

У сухих доках можна ремонтувати кораблі до 165 м і судна довжиною до 145 см, шириною до 22 м, осадкою до 9 м і дедвейтом до 18 000 тонн. У набережних можуть бути відремонтовані кораблі і судна довжиною до 300 м і дедвейтом до 150 000 тонн. Потужності заводу також дозволяють будувати судна до 100 м, шириною до 27 м і дедвейтом до 6 000 тон.

Відзначимо, після анексії Криму в 2014 року «Севастопольський морський завод» був «націоналізований». До цього підприємство належало президенту Петру Порошенку.

Раніше з'ясувалося, що Порошенко продає «Кузню на Рибальському».

Також нагадаємо, в британському парламенті відбудуться дебати про анексію Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: