На кордоні з Кримом затримали бойовика

Читать на русском
На кордоні з тимчасово окупованим РФ Кримом прикордонники затримали бойовика незаконного збройного формування ЛНР.

На кордоні з тимчасово окупованим РФ Кримом прикордонники затримали бойовика незаконного збройного формування «ЛНР».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку регіонального управління ДПСУ у Facebook.

СБУ заявила про затримання шпигуна в поліції ХарковаПоліцейський зібрав інформацію про понад 500 українських громадян, яких називав нацистами, зазначили в СБУ.

Як повідомляється, у контрольному пункті в'їзду-виїзду «Чонгар» прикордонники викрили особу, яка проходила службу у збройному формуванні під керівництвом ліквідованого бойовика Михайла Толстих (Гіві).

«…В 2014 році протягом двох місяців він (затриманий - ред.) працював в Луганській області водієм одного із «комендантів»…У подальшому, на запрошення знайомого, затриманий вступив до штурмового батальйону «Сомалі» під керівництвом тоді ще живого Гіві», - розповіли у відомстві.

Зазначається, що затриманий опікувався підготовкою особового складу для несення служби на контрольно-пропускних пунктах в «ДНР» та «ЛНР». Проте розчарувавшись у службі бойовик звільнився та знайшов роботу у місті Алчевськ. Пізніше вирушив у Москву, а потім через окупований Крим намагався потрапити на територію підконтрольну Україні.

«Затриманому в порядку статті 208 КПК України повідомлено про підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачено статтею 258-3 ККУ», - додали прикордонники.

Нагадаємо, раніше прикордонники зі складу Об'єднаних сил в пункті пропуску «Майорське» затримали жінку, яка в листопаді 2018 року допомагала в організації «виборів» ватажка «Донецької народної республіки».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: