У НАБУ назвали кількість експертиз, проведених у справі «Авіакону»

Читать на русском
У Національному бюро призначали три експертизу в справі конотопського авіаремонтного заводу й усі вони були проведені.

Детективи Національного антикорупційного бюро призначали чотири експертизи в кримінальному провадженні за підозрою в зловживанні службовим становищем колишнього директора конотопського авіаремонтного заводу «Авіакон» Анатолія Буцана, його екс-заступника Володимира Ткаченка та представника офшору.

Про це йдеться в рішенні колегії суддів Київського апеляційного суду, яким відмовлено Ткаченко в зміні запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Так, обґрунтовуючи підозру екс-заступнику директора «Авіакону» та клопотання про обрання запобіжного заходу детектив у клопотанні зазначав як доказ висновки товарознавчої експертизи військового майна; судово-економічної експертизи; товарознавчої експертизи військового майна, техніки та озброєння, а також судово-економічної експертизи.

Своєю черго адвокат Ткаченка просив суд скасувати його клієнту цілодобовий домашній арешт і обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. В обґрунтування таких вимог, захисник зазначає, що надані НАБУ докази не дають підстав для обвинувачення його клієнта в скоєнні інкримінованого йому кримінального злочину. Адвокат також зазначив, що службові обов'язки заступника директора «Авіакон» ніколи не передбачали контроль або відповідальність за формування ціни, порівняння, якості кон'юнктуру ринку на паливні баки для вертольотів Мі-24, які фігурують у матеріалах справи.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Борис Василенков проти задоволення апеляції заперечував.

Вислухавши обидві сторони, колегія залишила без змін запобіжний захід Ткаченку.

Нагадаємо, суд пом'якшив домашній арешт підозрюваному в справі «Авіакону». Раніше суд обрав запобіжний захід всім підозрюваним у цій справі. Також НАБУ повідомило їм про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: