Суд не став продовжувати відсторонення Мангера від посади

Читать на русском
Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжити відсторонення від посади голови Херсонської облради Владиславу Мангеру.

Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжити відсторонення від посади голови Херсонської облради підозрюваному в організації вбивства Катерини Гандзюк Владиславу Мангеру.

Як пише «Слово і Діло», gро це повідомляє кореспондентка Громадського із зали суду.

Сторона обвинувачення просила продовжити відсторонення Мангера на 2 місяці, наголошуючи на ризиках тиску на потенційних свідків та необхідності проведення допитів та експертиз.

Натомість сторона захисту заперечувала, аби суд продовжив вісторонення від посади. Захист наголошував, посада Мангера не передбачає впливу на депутатів, він лише координує проведення нарад. Також вони зазначили, що не можна продовжувати те, що вже завершувалось (попередній термін відсторонення закінчився 6-го квітня).

Адвокати додали до матеріалів заяву депутатів обласної ради з вимогою повернути Мангера на посаду. Та наголосили, що прокурори мали місяць на допит Мангера.

Сам Мангер підтримав своїх захисників та наголосив на тому, що не має можливості впливати на депутатів, а свідчення інших підозрюваних – Торбіна та Павловського – суперечливі.

Прокуратура може оскражити рішення суду.

На засіданні Мангер відмовився коментувати звільнення голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука.

Зазначимо, термін відсторонення Мангера від посади сплив ще 6 квітня.

Нагадаємо, останнє засідання так і не відбулось, оскільки, за словами захисту, Владислав Мангер перебував у реанімації в Херсоні.

Раніше повідомлялося, що Мангер повернувся на роботу. За даними джерела, Мангер зранку приходив на роботу й приймав відвідувачів, водночас, за словами його адвокатів, Мангер ще позавчора перебував у реанімації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: