Прокуратура просить продовжити термін відсторонення Мангера з посади

Читать на русском
Сторона обвинувачення у справі Владислава Мангера просить відсторонити підозрюваного від обійманої посади терміном на два місяці.

Сторона обвинувачення у справі Владислава Мангера просить відсторонити підозрюваного від обійманої посади терміном на два місяці.

Як пише «Слово і Діло», про це під час судового засідання заявив прокурор Сергій Василенко, повідомляє РБК-Україна.

Справа Гандзюк: Мангеру вдягнули електронний браслетВладиславу Мангеру, якого підозрюють у замовленні вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк, вже вдягли електронний засіб контролю в райвідділку в Херсоні.

Прокурор Сергій Василенко під час засідання озвучив обґрунтування клопотання про продовження терміну відсторонення.

«У клопотанні прокуратура просить продовжити термін відсторонення від посади Владислава Мангера», - заявила суддя Наталя Притула.

Василенко зазначив, що й досі існують ризики щодо свідків у справі, а також щодо представника сім'ї Гандзюк - Євгенії Закревської.

«Підставою для неприязні є відносини Мангера щодо Катерини Гандзюк. Термін досудового розслідування продовжили до 3.07.2019», - заявив прокурор.

Сторона захисту стверджує, що, згідно з нормами КПК, не можна продовжувати термін відсторонення, якщо він вже сплив.

«Вказані обставини продовжують існувати, а значить, існують і вказані ризики. Всі свідки наразі не допитані. За наявності достатніх доказів я прошу задовольнити моє клопотання. Прошу продовжити термін відсторонення на два місяця», - сказав прокурор.

Зазначимо, термін відсторонення Мангера від посади сплив ще 6 квітня.

Нагадаємо, останнє засідання так і не відбулось, оскільки, за словами захисту, Владислав Мангер перебував у реанімації в Херсоні.

Раніше повідомлялося, що Мангер повернувся на роботу. За даними джерела, Мангер зранку приходив на роботу і приймав відвідувачів, водночас, за словами його адвокатів, Мангер ще позавчора перебував у реанімації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: