Справа Гандзюк: з'явилися нові подробиці

Читать на русском
Підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський часто телефонував херсонським правоохоронцям в день замаху на активістку.

Підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський часто телефонував херсонським правоохоронцям в день замаху на активістку та в інші важливі для розслідування дні.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у фільмі-розслідуванні Слідства.Інфо «Гандзюк: системне вбивство».

Журналісти із власних джерел отримали дані про телефонні з’єднання Ігоря Павловського за півроку до його затримання.

«У день нападу, вранці 31 липня, Павловський телефонував голові Чаплинського міжрайвідділу СБУ Антону Запорожцю. Його особа цікава тим, що цей чоловік живе в будинку, де мешкала Катерина. Чому саме йому дзвонив Ігор Павловський після того, як активістку облили кислотою, співробітник СБУ відмовився говорити журналістам», - йдеться у розслідуванні.

Зазначається, що чимало правоохоронців, з якими контактував Павловський, пов’язані з Олешками, де в травні 2018-го сталася масштабна лісова пожежа.

За інформацією журналістів, починаючи з дня нападу на Гандзюк та протягом літа й осені 2018 року Павловський майже 30 разів контактував ще з одним співробітником спецслужби — очільником міжрайвідділу СБУ в Олешківському районі Борисом Плахутою.

Плахута і Сидоренко відмовилися коментувати цю інформацію журналістам. Майже одразу після смерті Гандзюк Сидоренка перевели працювати з Херсона в Миколаїв, де він очолив кримінальну поліцію області.

Також журналісти підрахували, що понад 160 разів протягом півроку Павловський зідзвонювався з керівником Новокаховської прокуратури Олександром Королем.

Король очолює місцеву прокуратуру, яка вела справу про підпал лісу. Він передавав провадження Генпрокуратурі, коли напад на Гандзюк пов’язали з вирубуванням насаджень. Згодом справу про підпал лісу ГПУ долучили до матеріалів про вбивство активістки. Олександр Король підтвердив журналістам, що спілкувався з Павловським.

«Він же помічник депутата був, звернення постійно писали. Так що приходилося спілкуватися. Я по справі Каті Гандзюк взагалі з ним не спілкувався», — сказав він.

Ще майже 80 разів упродовж літа 2018-го Павловський контактував із заступником прокурора Херсонської обласної прокуратури Костянтином Шабуняєвим. За словами чиновника, вони спілкувалися лише по роботі.

Водночас народний депутат Микола Паламарчук наголосив, що Павловський не міг звертатися до правоохоронців, бо не має таких повноважень.

Справа Гандзюк: чи є шанс, що суспільство дізнається правдуГенпрокурор повідомив, що Мангер підозрюється в замовленні та частковій організації вбивства Гандзюк. Чи дізнається суспільство, хто замовив вбивство Гандзюк, обговорили з експертами.

У поліції та Службі безпеки Херсонської області повідомили, що не отримували жодного запиту від Павловського протягом 2018 року. У прокуратурі не змогли надати такої інформації.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 2 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.

Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

У листопаді 2018 року Ігоря Павловського арештували без альтернативи застави.

4 грудня 2018 року правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк Олексію Левіну (Москалу), якого пов'язують з місцевою владою. Левіна оголосили в розшук, він переховується у Домінікані.

Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з уже екс-партійцем «Батьківщини» Владиславом Мангером та партійцем БПП Андрієм Гордєєвим.

11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк і згодом обрали запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави. Його адвокат вніс заставу, і Мангер вийшов на волю та повернувся на роботу в облраду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: