У парламенті розповіли про план роботи після ухвалення «мовного» закону

Читать на русском
Геращенко розповіла про план роботи ВР на найближчі сесійні тижні після ухвалення мовного закону.

Перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко розповіла про план роботи ВР на найближчі сесійні тижні після ухвалення «мовного» закону.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба парламенту.

Мовне питання: що обіцяють кандидати в президентиОбіцянки кандидатів у президенти коливаються від вимоги зобов’язати всіх держслужбовців розмовляти на роботі лише українською мовою до зобов’язання захистити права та свободи всіх нацменшин в Україні.

Нардепи планують розглянути закон щодо відповідальності за незаконне збагачення.

«За словами Геращенко, після розгляду законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної» №5670-д, парламентарі планують розглянути питання щодо повернення до Кримінального кодексу України статті про незаконне збагачення, також коаліція ставитиме питання про скасування е-декларування для громадських активістів», - йдеться в повідомленні.

Крім того, перша заступниця голови Ради зазначила, що серед пріоритетів - законопроект №10181 з сектору безпеки і оборони «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби» та №10180 «Про внесення змін до закону «Про протимінну діяльність в Україні» щодо удосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності».

Нагадаємо, Верховна рада України повернеться до розгляду «мовного» закону після другого туру виборів президента України. Розгляд закону продовжиться 23 квітня 2019 року.

ВР розглянула більше 80% поправок до другого читання «мовного» закону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: