Парламент розглянув 80% правок до «мовного» закону

Читать на русском
Верховна рада розглянула 80 відсотків поправок до другого читання мовного закону – законопроекту про функціонування української мови як державної – в середу, 10 квітня.

Верховна рада розглянула 80% поправок до другого читання «мовного» закону – законопроекту «Про функціонування української мови як державної» – в середу, 10 квітня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна».

Чи встигнуть ухвалити «мовний» закон до 2-го туру виборів?Верховній раді Україні залишилося розглянути 862 поправки до законопроекту про функціонування української мови як державної.

У законі 2082 правки, нардепи розглянули 1675 правок у середу.

«Ми розпочнемо нашу роботу з поправки 1676 народного депутата Писаренка, яка була відхилена профільним комітетом … Ранкове засідання Верховної ради України я оголошую закритим», – зазначила замголови ВР.

Відзначимо, поправки розглядалися практично в порожній сесійній залі.

Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявив, що нардепи не встигнуть завершити розгляд «мовного» закону до другого туру виборів президента України. Парламентар прогнозує, що розгляд поправок продовжиться й наступного пленарного тижня.

При цьому заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка», народний депутат Сергій Березенко допускав, що «мовний» закон може бути ухвалений у другому читанні вже цього четверга, 11 квітня, за умови відкликання поправок фракцією «Опозиційного блоку».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: