БПП пропонує відкликати поправки до «мовного» закону

Читать на русском
Мовний законопроект може бути ухвалений у другому читанні вже цього четверга, 11 квітня, за умови відкликання поправок фракцією Опозиційного блоку.
Ілюстративне фото.

Законопроект «Про функціонування української мови як державної» може бути ухвалений у другому читанні вже цього четверга, 11 квітня, за умови відкликання поправок фракцією «Опозиційного блоку».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник голови БПП, народний депутат Сергій Березенко, передає РБК-Україна.

Мовне питання: що обіцяють кандидати в президентиОбіцянки кандидатів у президенти коливаються від вимоги зобов’язати всіх держслужбовців розмовляти на роботі лише українською мовою до зобов’язання захистити права та свободи всіх нацменшин в Україні.

Він підкреслив, що найбільша кількість поправок внесена «Опозиційним блоком».

«Безумовно, цей закон може розглянутися й швидше. Але якщо автори тих поправок знімуть свої зауваження… Якщо вони мають право як суб'єкти внесення цих поправок відкликати їх… якщо вони будуть відкликані, то ми зможемо проголосувати вже буквально в четвер. Якщо ні - цей процес затягнеться. Але ми готові голосувати за цей закон у редакції комітету», - сказав Березенко.

Нагадаємо, перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко заявила, що нардепам залишилося розглянути 862 поправки до «мовного» закону.

Як відомо, парламентарі розглянули майже 60% правок до «мовного» закону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: