МЗС Еквадору назвало причини відмови Ассанжу в притулку

Читать на русском
Міністерство закордонних справ Еквадору відмовило в подальшому наданні притулку засновника WikiLeaks Джуліану Ассанжу через дії Ассанжа на території посольства.

Міністерство закордонних справ Еквадору відмовило у подальшому наданні притулку засновника WikiLeaks Джуліану Ассанжу через дії Ассанжа на території посольства.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Guardian.

WikiLeaks приховав компромат на Кремль, який стосується України – ЗМІСайт WikiLeaks не опублікував дані про російську військову і розвідувальних втручанні в Україну.

Так, міністр закордонних справ Еквадору Хосе Валенсія під час виступу в парламенті країни назвав кілька причин, які призвели до рішення припинити надавати притулок Ассанжу.

По перше, за словами глави МЗС Еквадору, засновник WikiLeaks продовжував втручатися в політику інших держав, а це ставило під загрозу відносини Еквадору з ними.

Крім того, Ассанж постійно звинувачував персонал посольства у шпигунстві на США та критикував їх, «замість подяки за сім років притулку».

Також викликало занепокоєння погіршення стану здоров'я Ассанжа. В будівлі посольства він не міг отримати належну медичну допомогу.

Нагадаємо, 11 квітня 2019 року засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж був затриманий поліцією в Лондоні в посольстві Еквадору.

Того ж дня Вестмінстерський магістратський суд у Лондоні визнав Ассанжа винним у порушенні умов звільнення під заставу. Наступне засідання відбудеться 2 травня.

Пізніше стало відомо, що в Еквадорі затримали близького соратника Джуліана Ассанжа, одного з активістів Wikileaks.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: