Еквадор підтвердив надання статусу біженця Ассанжу

Читать на русском
Міністр закордонних справ Еквадору Хосе Валенсія заявив про те, що засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу було надано статус біженця в Еквадорі.

Міністр закордонних справ Еквадору Хосе Валенсія заявив про те, що засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу було надано статус біженця в Еквадорі.

Як інформує «Слово і Діло», при цьому він не став коментувати інформацію про те, що Ассанжу запропонують посаду радника в посольстві Еквадору в РФ або Британії, передає El Universo.

«Його статус людини, який просить про притулок, продовжує діяти», - заявив Валенсія.

Він зазначив, що вирішити питання щодо долі Ассанджа повинні представники керівництва Великої Британії, Еквадору та адвокати самого засновника Wikileaks.

Раніше повідомлялося, що Ассанж покинув пост головного редактора порталу WikiLeaks, але залишиться в ролі видавця.

Джуліан Ассанж - австралійський журналіст, який заснував у 2006 році організацію WikiLeaks. На її сайті розміщені секретні документи і матеріали, що викривають різних світових лідерів.

У 2010 році шведські правоохоронні органи звинуватили Ассанжа в сексуальних домаганнях і згвалтуванні і звернулися до Великої Британії з вимогою про екстрадицію. У 2012 році британський суд ухвалив заарештувати і видати Ассанжа Стокгольму. Тоді засновник WikiLeaks сховався в посольстві Еквадору в Лондоні, отримав притулок і не покидав його територію протягом останніх шести років.

Сам Ассанж вважає, що Швеція має намір видати його США, де йому загрожує довічне ув'язнення за публікацію в WikiLeaks секретних документів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: