Засновника WikiLeaks Ассанжа затримали в Лондоні

Читать на русском
Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж видворений з території посольства Еквадору в Лондоні. Місцева поліція повідомила про його затримання

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж видворений із території посольства Еквадору в Лондоні.

Як пише «Слово і Діло», місцева поліція повідомила про його затримання.

WikiLeaks приховав компромат на Кремль, який стосується України – ЗМІСайт WikiLeaks не опублікував дані про російську військову і розвідувальних втручанні в Україну.

«47-річний Джуліан Ассанж сьогодні, в четвер, 11 квітня, був заарештований співробітниками столичної поліцейської служби (МВС) в посольстві Еквадору», - сказали в поліції.

Ассанж був узятий під варту в центральній поліцейській дільниці Лондона, де він і залишиться, до того, як його представлять у Вестмінстерському світовому суді, як тільки це стане можливим.

Міністерство юстиції було зобов'язане виконати ордер від імені Вестмінстерського суду і було запрошено посольством після того, як уряд Еквадору відмовив Ассанжу у притулку.

Джуліан Ассанж проживав в посольстві Еквадору з 2012 року. Він не міг вийти за його територію, оскільки був би негайно заарештований поліцією за відмову з'явитися в суді в 2012 році.

Як відомо, домагається видачі Ассанжа Вашингтону, де проти нього порушено справу про розголошення секретних даних держдепартаменту.

Щодо сайту WikiLeaks, публиковавшего американські секретні дипломатичні і військові матеріали, в США ведеться розслідування з залученням великого журі присяжних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: