Ассанжа заарештували за запитом США про екстрадицію – поліція

Читать на русском
Лондонська поліція пояснила, що заарештувала засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа за звинуваченням в екстрадиції до Сполучених Штатів.

Лондонська поліція пояснила, що заарештувала засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа за звинуваченням в екстрадиції до Сполучених Штатів, а також за порушення британських умов звільнення під заставу.

Як пише «Слово і Діло», про це Скотленд-Ярд повідомив у своїй заяві, інформує «Європейська правда».

Засновник WikiLeaks змінив громадянствоЗасновник організації WikiLeaks Джуліан Ассанж отримав посвідчення особи Еквадору, повідомляє El Comercio.

«Джуліана Ассанжа, 47 років, сьогодні у четвер 11 квітня було взято під арешт за запитом влади Сполучених Штатів… Це ордер про екстрадицію, відповідно до статті 73 Закону про екстрадицію», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні в Лондоні затримали Джуліана Ассанжа. Посол Еквадору запросив британську поліцію в посольство і його негайно затримали. Британські поліцейські застосували силу під час затримання Ассанжа.

Після цього, організація WikiLeaks назвала відмову в наданні притулку своєму засновнику Джуліану Ассанжу порушенням міжнародного права, а МЗС Великобританії висловив подяку уряду Еквадору за сприяння у затриманні засновника організації.

Ассанж отримав притулок в посольстві Еквадору в Лондоні в 2012 році. Американська влада звинувачує Ассанжа в публікації секретних матеріалів Держдепартаменту. Йому загрожує до 35 років в'язниці і навіть смертна кара. Сам Ассанж звинувачення відкидає і вважає їх політично мотивованими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: